Aluminium Spatschermen Made in Belgium

Aluwing, producent van aluminium spatschermen

Aluwing is ontstaan uit de afdeling spatschermen van Hegge Toelevering NV. Aluwing ontwikkelt en produceert spatschermen uit aluminium, zowel gebogen als gehoekte spatschermen.

Naast een gamma standaardspatschermen, is het ook mogelijk om gepersonaliseerde en / of specifieke spatschermen te produceren. De productie vindt plaats in België, meer bepaald in het Europees centraal gelegen Hamont-Achel.

Het produceren van spatschermen is in 1992 gestart op vraag van een klant die op zoek was naar een technologie om zijn ontwerp in de praktijk om te zetten. De technische know how van Hegge Toelevering NV kwam hier tot zijn recht.

De ontwikkeling en de aanmaak van de nodige gereedschappen werd in eigen huis gedaan. De eerste spatschermen werden al snel geproduceerd. Tijdens de eerste jaren uitsluitend voor deze klant, nadien, en in samenspraak met de betreffende klant, werd ook aan derden geleverd. De ontwikkeling en verbetering van de gereedschappen was een continu gegeven. Door de groeiende vraag van de markt, moest de productiecapaciteit flink opgedreven worden. Met de ontwikkeling van een eigen machine werd deze kaap genomen.

Ondertussen werd de export opgestart. In Nederland, Duitsland, Frankrijk, Finland, Zweden, Italië en Polen worden de Aluwing spatschermen via de diverse dealers tot bij de klant gebracht.

Aluwing behoort tot de Hegge Groep. Tot deze groep behoren eveneens Hegge NV en Hegge Toelevering NV. Sinds 1893 is de familie Hegge actief als metaalverwerker. Momenteel wordt het bedrijf geleid door de 4de generatie.